Er du træt allerede når du står op om morgenen, og har du det som om det ALDRIG bliver din tur til at gøre det, du har lyst til?

Du er blevet rigtig dygtig til at vide præcis hvad andre har brug for, eller rettere sagt hvad du TROR de har brug for.

Du står til rådighed 24/7 og er altid klar til at hjælpe på den ene eller den anden måde – og det er jo altid rart for dine relationer, som også for det meste sætter stor pris på din hjælpsomhed.

Problemet er bare, at du ofte føler dig skuffet over, at du ikke får den samme hjælp og opmærksomhed fra dem – der er ikke balance i relationen.

Måske beklager du dig til en ven og I bliver enige om, at det også er for dårligt, at den veninde f.eks. ALTID kun snakker om sig selv uden at spørge ind til dig.

Det er altid rart at blive bekræftet i, at det er den anden, der er noget galt med, for så behøver vi jo ikke selv at gøre noget ved det, så må vi bare vente på at veninden på et tidspunkt ”vågner op”.

Men faktum er, at du kan komme til at vente meget længe, uden at der sker noget som helst. Du bliver tværtimod mere og mere drænet i den relation, og over tid vil du måske forsøge helt at undgå hende – ret ærgerligt, fordi du faktisk holder meget af hende.

Ofte tror vi, at problemet løser sig bare ved at lade som ingenting og køre videre i samme spor. Men desværre forholder det sig ikke sådan.

Vi oplever i stedet, at vi:

Bliver irriterede

Bliver vrede

Føler os afmægtige

Bliver kede af det og såret

Ikke føler os mødt og forstået

Osv.

 

Så hvad skal der egentlig til for at komme videre i sådan en situation?

Det er faktisk ikke så svært.

Det kan jeg selvfølgelig sagtens sige – men jeg siger det, fordi jeg ved det.

Jeg har selv været i sådan en situation og erfaret hvilke redskaber, der skulle til for at komme hjem i mig selv og sige til og fra på en konstruktiv måde.

What to do?

Skriv ned, hvordan du ønsker, at jeres relation skal være, hvad der allerede fungerer, og hvad du kunne tænke dig skulle være anderledes.

Overvej følgende:

Har du nogensinde fortalt din veninde, hvordan du har det med hende?

Det kan godt være, at du synes hun burde vide det, men sådan hænger det sjældent sammen. Vi har ofte så travlt med vores egne problemer, at vi helt glemmer at stoppe op og se, hvordan modparten egentlig har det.

I mit tilfælde spurgte jeg, om hun havde lyst til at høre, hvordan jeg havde det, og lige med et stoppede hun op, sagde undskyld og ville selvfølgelig meget gerne høre, hvad jeg havde at sige.

Det gik op for mig, at jeg jo selv havde tilladt hende fuld taletid og ikke sagt, hvad jeg havde brug for, så hun handlede på en måde i god tro.

Vi fik en rigtig god snak om dette, og jeg huskede mig selv på fremover at være opmærksom på mit eget ansvar for at sige til og fra i tide.

Du kan lave en aftale med din veninde, hvor du i forvejen har overvejet ovenstående.

Når I så mødes, kan du evt. starte med at sige, at du har været lidt nervøs for at skulle sige dette, hvilket gør din veninde klar over, hvor meget det betyder for dig.

Måske vil hun i starten gå lidt i forsvar, hvilket er helt i orden, da hun jo lige skal konsumere det, du har sagt. Det vigtigste er, at du taler lige fra hjertet og tager ansvar for din andel i relationen, uden at give hende hele skylden. At du siger, hvad du har brug for, og ikke mindst, hvorfor du holder af hende og gerne vil bevare venskabet.

Jeg håber, du har fået nogle ideer til hvordan du kan tage en snak med din veninde, partner, kollega, eller hvem du nu har brug for at tale med, så jeres relation fremover bliver ligeværdig og tillidsfyldt.

 

ER DU KLAR TIL AT FÅ ET BEDRE FORHOLD TIL DINE RELATIONER – SÅ KLIK HER

 

Hvis du har mange relationer, som ”støjer”, så klik her og download min GRATIS e-guide: 3 nemme trin til en lettere hverdag

 

Rigtig god fornøjelse

 

Kærligst

Anne

Skriv meget gerne en kommentar herunder, hvis du har nogle spørgsmål eller gerne vil dele dine erfaringer omkring relationer.